Tampere Filharmonia soittaa Sorsapuistossa: osallistu kuuntelemalla, tanssimalla tai äänestämällä

Tampere Filharmonian kesän huipentavaan suureen puistokonserttiin voi osallistua paikan päällä tai suoran lähetyksen välityksellä. Konserttiin on vapaa pääsy, ja mukana saa myös laulaa ja tanssia.

Teksti: Eli Harju
Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere

Sorsapuistossa kuullaan ja nähdään 10.8. Filharmonian perinteinen jokakesäinen Puistokonsertti. Tapahtuma alkaa kello 15:30 DJ Juissin esiintymisellä, ja Filharmonia aloittaa kello 18:15.

Tämän vuoden konsertin teemana on tanssi kautta aikojen. Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo kertoo, että teema päätettiin yhdessä Filharmonian taiteellisen johtajan, ylikapellimestari Matthew Hallsin kanssa.

– Maailmassa on niin paljon erilaista tanssimusiikkia. Halusimme esitellä, miten sitä voi soittaa sinfoniaorkesterilla. Sinfoniaorkesterihan taipuu aika moneen, baletista diskomusiikkiin.

Oravuo lupaa, että ohjelmassa on paljon tuttuja tanssisäveliä ja pitkä historiallinen matka.

– Vanhimpia ovat Jean-Baptiste Lullyn sävellykset 1600-luvulta. Hän oli alun perin italialainen, Ranskassa Aurinkokuninkaan hovissakin vaikuttanut säveltäjä. Sitten on esimerkiksi armenialaisen Hatšaturjanin balettimusiikkia 1900-luvun alusta ja aivan uusia 2000-luvun teoksia. Konsertin avaa amerikkalaisen nykysäveltäjän ja dj:n Mason Batesin teos.

Puistokonsertissa esiintyy myös lauluyhtye Rajaton, eli Essi WuorelaAili IkonenSoila SariolaAntti AnnolaAhti Paunu ja Jussi Chydenius. Rajaton laulaa osassa Filharmonian esittämiä kappaleita ja esiintyy välillä myös a cappella.

– On aivan mahtavaa, että saatiin Rajaton tähän mukaan, Oravuo sanoo.

– He ovat aivan huikea ryhmä ja heillä on laaja musiikillinen skaala.

Tampere Filharmonia teki Rajattoman kanssa yhteistyötä jo alkuvuodesta Abban diskokappaleista koostetussa Thank You for the Music -konsertissa. Abbaa kuullaan myös Puistokonsertissa.

– Olen aivan varma, että Abban kappaleiden kohdalla yleisössä paitsi tanssitaan, myös lauletaan mukana! Niin oli tammikuun konsertissakin.

Osallistu kuuntelemalla, tanssimalla tai äänestämällä

Puistokonsertin soittaminen on Oravuon mukaan Filharmonialle mielenkiintoista ja tavallaan myös haastavaa.

– Puistokonsertti on ihan omanlaisensa tilaisuus, jossa hypätään tyylilajista toiseen todella nopeasti, toisin kuin sinfoniakonsertissa. Mutta meidän orkesterilla on tästäkin kokemusta ja se saanut paljon kehuja siitä, kuinka hyvin se svengaa.

Konsertti lähetetään myös suorana lähetyksenä TV 1-kanavalta. Lähetyksen juontavat Anniina Valtonen ja Ahti Paunu. Loppuhuipennus on suuri yhteistanssi, johon kaikki yleisössä voivat liittyä mukaan.

Yleisö voi osallistua myös loppuhuipennuskappaleen valintaan. Filharmonia ja Rajaton ovat valinneet kaksi kappaletta, joista saa konsertin aikana äänestää mieluistaan. Äänestyksen järjestää Yle.

Tapahtuma on maksuton, ja sinne odotetaan jopa tuhansia kävijöitä. Konsertin aikana Sorsapuistossa on myynnissä syötävää ja juotavaa, ja Tampere-talon lipunmyynnistä saa tarjoushintaisia lippuja syksyn tapahtumiin.

Scroll to Top